Bredband

Skriv ut

Nu glöder det i fibern!

Skriven av Anders Boström on .

champagne-150Resan har stundtals känts lång men nu är det äntligen dags att korka upp champagnen för nu är bredbandet igång på riktigt i Ringstorp!

Det återstår några dagar tills alla konvertrar är färdiginstallerade men det känns oerhört kul att kunna rapportera att vi äntligen är i mål! Denna uppdatering av hemsidan är gjord via fiber-nätet!

Det är värt att notera något som inte var helt uppenbart ens för en som jobbat drygt 20 år i IT-branchen. Datorn ska anslutas till port 4 på fiber-konvertern (Svart, märkt IP-TV / Bredbands-TV). Ansluter man den till port 2 (Röd, märkt Internet) som i mitt tycke verkar lite mer logiskt så fungerar det inte, i alla fall inte hemma hos mig!

Det räcker med en titt på nedanstående resultat från bredbandskollen som jag nyss mätte upp från Lövhult för att alla Utsikts förseningar ska vara förlåtna!

Fiber-628

Uppdaterat 2011-04-21: Nu efter en vecka har hastigheterna sjunkit till ca 80Mbit/s i vardera riktningen men det får väl ändå anses som fullt acceptabelt. Det går tydligen väldigt segt att få tjänsterna aktiverade för de som inte varit ute i god tid med sina beställningar, räkna med en till två veckor...

Uppdaterat 2011-04-26: På de inkopplingar som görs nu fungear det tydligen som det ska med portarna, Port 2 = Internet, så det var nog bara vi som var först ut som fick det omkastat.